Уикенд програми

Котел - Жеравна
Маршрут
Варна-Котел-Жеравна-Варна
Продължителност
1 дни
Транспорт
Автобус
Програма
Котел - Жеравна - еднодневна

14 април; 6 май 2018

По маршрут: Варна - Котел - Жеравна - Варна

Цена 39лв.

Отпътуване от Антим в 7ч. След кратки почивки за кафе пристигаме в Котел – родното място на много видни възрожденци – Георги Сава Раковски, Неофит Бозвели, д-р Петър Берон, Софроний Врачански и др. Посещение и разглеждане на Природонаучният музей които е сред най-големите в България и съхранява над 30 000 образци.
Ще разгледаме Музеят на Възраждането с четирите експозиции – Просветители, Будители, Революционери и Бунтовници, както и Пантеона където се намира саркофагът с костите та Георги Раковски.
Свободно време за обяд и разходка из улиците на Котел, ще се прехвърлите в друга епоха и ще почувствате атмосферата, усета за красота и естетическото чувство на котленци.
Отпътуване за архитектурен резерват Жеравна, запазил над 200 дървени къщи, строени преди и по време на Възраждането. Свободно време в тихото дъбово безвремение на приказния архитектурен резерват. Възможност за посещение на къщите – музей на Йордан Йовков, на Руси Чорбаджи, Старото класно училище, Църквата „Свети Николай“. Около 19ч -пристигане във Варна

Цената включва:
транспорт по маршрута
водоч от агенцията

Цената не включва:
Жеравна - 3 лв./обект (възрастни), 1,50 лв./обект (пенсионери и учащи); Исторически музей - Котел: 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (пенсионери и учащи);
Природонаучен музей - Котел: 3 лв. (възрастни); 1,50 лв. (пенсионери и учащи) и др.
За лица над 65 години доплащане за застраховка 2лв.

Забележки:
Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки .
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!